1999 RN28

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1999 RN28
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/09/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.154
Peri 1.182
Sumbu semi-mayor 2.168
Ékséntrisitas 0.455
Anomali rata-rata 233.2
Inklinasi 8.8
Bujur nodeu rumonjat 346.0
Argumén peri 342.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.1

Ari 1999 RN28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.455, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386732.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]