1999 UQ

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1999 UQ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/10/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.112
Peri 1.077
Sumbu semi-mayor 1.094
Ékséntrisitas 0.016
Anomali rata-rata 29.3
Inklinasi 24.8
Bujur nodeu rumonjat 211.3
Argumén peri 7.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 1999 UQ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.016, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386732.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]