2000 GB2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 GB2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2000/04/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.890
Peri 1.003
Sumbu semi-mayor 2.446
Ékséntrisitas 0.590
Anomali rata-rata 239.6
Inklinasi 7.0
Bujur nodeu rumonjat 187.5
Argumén peri 254.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari 2000 GB2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.590, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO57769.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]