2000 PE3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 PE3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/08/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3804
Peri 0.795
Sumbu semi-mayor 2300
Ékséntrisitas 0.654
Anomali rata-rata 343.6
Inklinasi 17.5
Bujur nodeu rumonjat 315.6
Argumén peri 276.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.2

Ari 2000 PE3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.654, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�292077.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]