2000 TH1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 TH1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/10/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.560
Peri 1.063
Sumbu semi-mayor 2.311
Ékséntrisitas 0.540
Anomali rata-rata 302.9
Inklinasi 12.1
Bujur nodeu rumonjat 12.7
Argumén peri 335.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.6

Ari 2000 TH1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.540, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 322106.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]