2000 WG63

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2000 WG63
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.786
Peri 1.003
Sumbu semi-mayor 1.894
Ékséntrisitas 0.470
Anomali rata-rata 154.2
Inklinasi 9.1
Bujur nodeu rumonjat 243.4
Argumén peri 185.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.2

Ari 2000 WG63 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.470, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 8545.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]