2000 WH10

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
2000 WH10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4218
Peri 0.854
Sumbu semi-mayor 2536
Ékséntrisitas 0.663
Anomali rata-rata 348.0
Inklinasi 13.3
Bujur nodeu rumonjat 50.3
Argumén peri 63.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.5

Ari 2000 WH10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.663, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�7641.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]