2000 WQ148

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 WQ148
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3231
Peri 0.827
Sumbu semi-mayor 2029
Ékséntrisitas 0.592
Anomali rata-rata 269.8
Inklinasi 1.9
Bujur nodeu rumonjat 223.6
Argumén peri 276.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.7

Ari 2000 WQ148 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.592, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO11005.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]