2001 BO60

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 BO60
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/01/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.042
Peri 1.189
Sumbu semi-mayor 1.616
Ékséntrisitas 0.264
Anomali rata-rata 344.1
Inklinasi 35.9
Bujur nodeu rumonjat 291.3
Argumén peri 265.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

Ari 2001 BO60 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.264, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO40126.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]