2001 NE13

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2001 NE13
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/07/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.992
Peri 1.224
Sumbu semi-mayor 2.108
Ékséntrisitas 0.419
Anomali rata-rata 94.9
Inklinasi 7.7
Bujur nodeu rumonjat 130.0
Argumén peri 162.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.1

Ari 2001 NE13 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.419, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 117932.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]