2001 UW17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 UW17
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/10/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.920
Peri 1.196
Sumbu semi-mayor 1.558
Ékséntrisitas 0.232
Anomali rata-rata 23.0
Inklinasi 12.9
Bujur nodeu rumonjat 223.2
Argumén peri 217.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

Ari 2001 UW17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.232, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 369001.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]