2001 WH2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2001 WH2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/11/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.912
Peri 1.171
Sumbu semi-mayor 2.042
Ékséntrisitas 0.426
Anomali rata-rata 135.6
Inklinasi 15.0
Bujur nodeu rumonjat 80.8
Argumén peri 17.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.1

Ari 2001 WH2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.426, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO75214.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]