2001 YB1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 YB1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/12/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.147
Peri 1.182
Sumbu semi-mayor 1.664
Ékséntrisitas 0.290
Anomali rata-rata 113.3
Inklinasi 26.3
Bujur nodeu rumonjat 262.6
Argumén peri 181.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.7

Ari 2001 YB1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.290, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 393279.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]