2001 YT3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 YT3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2001/12/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.473
Peri 1.268
Sumbu semi-mayor 2.371
Ékséntrisitas 0.465
Anomali rata-rata 100.4
Inklinasi 2.8
Bujur nodeu rumonjat 310.6
Argumén peri 171.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.8

Ari 2001 YT3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.465, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 260737.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]