2002 AR4

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 AR4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/01/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.870
Peri 1.143
Sumbu semi-mayor 3.007
Ékséntrisitas 0.620
Anomali rata-rata 348.9
Inklinasi 7.7
Bujur nodeu rumonjat 60.8
Argumén peri 92.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.0

Ari 2002 AR4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.620, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO31962.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]