2002 BG25

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 BG25
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/01/25
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1520
Peri 0.944
Sumbu semi-mayor 1232
Ékséntrisitas 0.234
Anomali rata-rata 318.9
Ingklinasi 48.8
Bujur nodeu rumonjat 316.6
Argumén peri 239.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

Ari 2002 BG25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.234, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC�2017-J67.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]