2002 EC3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 EC3
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/03/09
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1734
Peri 0.842
Sumbu semi-mayor 1288
Ékséntrisitas 0.346
Anomali rata-rata 167.9
Ingklinasi 13.9
Bujur nodeu rumonjat 355.3
Argumén peri 264.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.2

Ari 2002 EC3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.346, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�350268.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]