2002 KM3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 KM3
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 291
Tanggal kapanggih 2002/05/19
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1698
Peri 0.831
Sumbu semi-mayor 1265
Ékséntrisitas 0.343
Anomali rata-rata 217.7
Ingklinasi 9.4
Bujur nodeu rumonjat 236.8
Argumén peri 92.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.3

Ari 2002 KM3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.343, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�154081.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]