2002 MY

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 MY
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/06/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.617
Peri 1.053
Sumbu semi-mayor 1.335
Ékséntrisitas 0.211
Anomali rata-rata 293.6
Inklinasi 14.7
Bujur nodeu rumonjat 95.1
Argumén peri 194.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.3

Ari 2002 MY mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.211, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 221019.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]