2002 RP137

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 RP137
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/09/13
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.258
Peri 1.066
Sumbu semi-mayor 1.162
Ékséntrisitas 0.082
Anomali rata-rata 270.9
Ingklinasi 14.2
Bujur nodeu rumonjat 176.3
Argumén peri 259.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2002 RP137 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.082, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 237316.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]