2002 TD58

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 TD58
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/10/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.898
Peri 1.093
Sumbu semi-mayor 2.496
Ékséntrisitas 0.562
Anomali rata-rata 279.5
Inklinasi 14.6
Bujur nodeu rumonjat 194.2
Argumén peri 168.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2002 TD58 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.562, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO38453.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]