2003 DW10

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2003 DW10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/02/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1968
Peri 0.924
Sumbu semi-mayor 1446
Ékséntrisitas 0.361
Anomali rata-rata 103.9
Inklinasi 2.2
Bujur nodeu rumonjat 342.2
Argumén peri 221.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2003 DW10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.361, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO50746.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]