2003 QB31

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2003 QB31
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2003/08/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.067
Peri 1.222
Sumbu semi-mayor 2.145
Ékséntrisitas 0.430
Anomali rata-rata 174.4
Inklinasi 6.0
Bujur nodeu rumonjat 191.8
Argumén peri 120.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.6

Ari 2003 QB31 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.430, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO62446.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]