2004 AM

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 AM
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2004/01/12
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.951
Peri 1.192
Sumbu semi-mayor 1.572
Ékséntrisitas 0.241
Anomali rata-rata 57.3
Ingklinasi 41.7
Bujur nodeu rumonjat 289.6
Argumén peri 80.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

Ari 2004 AM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.241, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO58114.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]