2004 JO1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 JO1
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/05/11
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1505
Peri 0.538
Sumbu semi-mayor 1022
Ékséntrisitas 0.473
Anomali rata-rata 247.7
Ingklinasi 21.5
Bujur nodeu rumonjat 69.8
Argumén peri 286.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

Ari 2004 JO1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.473, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO66372.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]