2004 LA10

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 LA10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2004/06/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.954
Peri 1.064
Sumbu semi-mayor 2.509
Ékséntrisitas 0.576
Anomali rata-rata 118.1
Inklinasi 1.1
Bujur nodeu rumonjat 139.1
Argumén peri 141.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.1

Ari 2004 LA10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.576, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO66385.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]