2004 QR4

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2004 QR4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2004/08/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2952
Peri 0.990
Sumbu semi-mayor 1971
Ékséntrisitas 0.498
Anomali rata-rata 250.1
Inklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 149.0
Argumén peri 209.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.9

Ari 2004 QR4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.498, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO66419.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]