2004 YK1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 YK1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2004/12/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.667
Peri 1.103
Sumbu semi-mayor 1.885
Ékséntrisitas 0.415
Anomali rata-rata 294.4
Inklinasi 8.7
Bujur nodeu rumonjat 96.6
Argumén peri 77.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.3

Ari 2004 YK1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.415, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 171119.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]