2005 BL1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 BL1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2005/01/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.993
Peri 1.029
Sumbu semi-mayor 1.511
Ékséntrisitas 0.319
Anomali rata-rata 348.7
Inklinasi 21.7
Bujur nodeu rumonjat 297.7
Argumén peri 195.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.6

Ari 2005 BL1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.319, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO74483.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]