2005 CL

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2005 CL
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2005/02/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3486
Peri 0.489
Sumbu semi-mayor 1988
Ékséntrisitas 0.754
Anomali rata-rata 143.4
Inklinasi 4.4
Bujur nodeu rumonjat 318.6
Argumén peri 298.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.3

Ari 2005 CL mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.754, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�392293.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]