2005 EO30

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 EO30
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2005/03/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.424
Peri 1.028
Sumbu semi-mayor 1.226
Ékséntrisitas 0.161
Anomali rata-rata 64.8
Inklinasi 14.0
Bujur nodeu rumonjat 347.7
Argumén peri 191.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2005 éo30 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.161, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO77821.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]