2005 FE

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2005 FE
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2005/03/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.468
Peri 1.179
Sumbu semi-mayor 2.324
Ékséntrisitas 0.492
Anomali rata-rata 177.9
Inklinasi 6.0
Bujur nodeu rumonjat 22.8
Argumén peri 177.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.1

Ari 2005 FE mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.492, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO77855.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]