2005 OT2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2005 OT2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2005/07/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.031
Peri 1.066
Sumbu semi-mayor 2.048
Ékséntrisitas 0.480
Anomali rata-rata 55.6
Inklinasi 27.3
Bujur nodeu rumonjat 308.3
Argumén peri 325.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.9

Ari 2005 OT2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.480, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO87712.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]