2005 PP

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 PP
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2005/08/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.232
Peri 1.148
Sumbu semi-mayor 2.190
Ékséntrisitas 0.476
Anomali rata-rata 265.5
Inklinasi 10.2
Bujur nodeu rumonjat 304.5
Argumén peri 358.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.4

Ari 2005 PP mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.476, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO87716.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]