2005 QL

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 QL
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2005/08/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.675
Peri 1.213
Sumbu semi-mayor 2.444
Ékséntrisitas 0.504
Anomali rata-rata 26.3
Inklinasi 10.7
Bujur nodeu rumonjat 105.1
Argumén peri 290.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari 2005 QL mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.504, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 181681.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]