2005 QX151

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 QX151
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2005/08/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.384
Peri 1.212
Sumbu semi-mayor 2.298
Ékséntrisitas 0.472
Anomali rata-rata 145.0
Inklinasi 8.0
Bujur nodeu rumonjat 359.9
Argumén peri 36.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

Ari 2005 QX151 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.472, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 252017.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]