2005 TA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 TA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2005/10/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1601
Peri 0.960
Sumbu semi-mayor 1280
Ékséntrisitas 0.250
Anomali rata-rata 58.7
Inklinasi 2.8
Bujur nodeu rumonjat 14.0
Argumén peri 34.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.2

Ari 2005 TA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.250, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO87820.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]