2005 TK50

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 TK50
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2005/10/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3109
Peri 0.724
Sumbu semi-mayor 1917
Ékséntrisitas 0.622
Anomali rata-rata 156.9
Inklinasi 4.9
Bujur nodeu rumonjat 16.1
Argumén peri 74.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 29.1

Ari 2005 TK50 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.622, sedengkeun magnitudo mutlakna 29.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO87828.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]