2005 UF1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 UF1
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2005/10/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.130
Peri 1.239
Sumbu semi-mayor 2.184
Ékséntrisitas 0.433
Anomali rata-rata 234.2
Ingklinasi 13.6
Bujur nodeu rumonjat 49.5
Argumén peri 1.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

Ari 2005 UF1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.433, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 149970.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]