2005 UF3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 UF3
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2005/10/25
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.578
Peri 1.140
Sumbu semi-mayor 1.859
Ékséntrisitas 0.387
Anomali rata-rata 226.4
Ingklinasi 27.3
Bujur nodeu rumonjat 208.1
Argumén peri 221.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2005 UF3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.387, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO90333.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]