2005 UH5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 UH5
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2005/10/27
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.479
Peri 1.015
Sumbu semi-mayor 1.247
Ékséntrisitas 0.186
Anomali rata-rata 166.1
Ingklinasi 21.4
Bujur nodeu rumonjat 34.2
Argumén peri 28.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.4

Ari 2005 UH5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.186, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO90334.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]