2005 UJ1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 UJ1
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2005/10/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.793
Peri 1.192
Sumbu semi-mayor 1.992
Ékséntrisitas 0.402
Anomali rata-rata 98.2
Ingklinasi 10.9
Bujur nodeu rumonjat 68.1
Argumén peri 274.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.4

Ari 2005 UJ1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.402, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO97871.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]