2005 VF

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 VF
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2005/11/01
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.111
Peri 1.014
Sumbu semi-mayor 2.063
Ékséntrisitas 0.508
Anomali rata-rata 348.2
Ingklinasi 4.9
Bujur nodeu rumonjat 213.6
Argumén peri 215.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.7

Ari 2005 VF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.508, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO97959.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]