2005 YT55

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 YT55
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2005/12/27
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.287
Peri 1.220
Sumbu semi-mayor 2.254
Ékséntrisitas 0.459
Anomali rata-rata 146.5
Ingklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 141.3
Argumén peri 11.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.6

Ari 2005 YT55 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.459, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 374387.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]