2005 YT8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 YT8
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2005/12/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.046
Peri 1.034
Sumbu semi-mayor 2.540
Ékséntrisitas 0.593
Anomali rata-rata 317.8
Ingklinasi 10.9
Bujur nodeu rumonjat 283.1
Argumén peri 165.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.6

Ari 2005 YT8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.593, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98032.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]