2006 AJ4

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 AJ4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/01/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.637
Peri 1.293
Sumbu semi-mayor 1.465
Ékséntrisitas 0.117
Anomali rata-rata 298.1
Inklinasi 18.4
Bujur nodeu rumonjat 115.0
Argumén peri 256.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.1

Ari 2006 AJ4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.117, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98073.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]