2006 BA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 BA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2006/01/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1365
Peri 0.876
Sumbu semi-mayor 1121
Ékséntrisitas 0.218
Anomali rata-rata 239.9
Inklinasi 3.5
Bujur nodeu rumonjat 298.6
Argumén peri 250.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.6

Ari 2006 BA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.218, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98089.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]