2006 BC8

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 BC8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2006/01/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1758
Peri 0.697
Sumbu semi-mayor 1228
Ékséntrisitas 0.432
Anomali rata-rata 235.5
Inklinasi 6.9
Bujur nodeu rumonjat 303.3
Argumén peri 91.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.1

Ari 2006 BC8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.432, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98091.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]