2006 BR98

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 BR98
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2006/01/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.391
Peri 1.003
Sumbu semi-mayor 1.197
Ékséntrisitas 0.162
Anomali rata-rata 301.1
Inklinasi 10.0
Bujur nodeu rumonjat 129.8
Argumén peri 7.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.7

Ari 2006 BR98 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.162, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98111.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]