2006 BV39

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 BV39
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 291
Tanggal kapanggih 2006/01/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1456
Peri 0.835
Sumbu semi-mayor 1145
Ékséntrisitas 0.271
Anomali rata-rata 124.0
Inklinasi 0.7
Bujur nodeu rumonjat 127.3
Argumén peri 74.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 29.1

Ari 2006 BV39 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.271, sedengkeun magnitudo mutlakna 29.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98097.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]